Documenten

Projectplan Herontwikkeling Centrum Beinum

Fase 1: Juiste focus
De eerste fase is voltooid. In deze fase wilden we in kaart brengen welke partijen er mee moeten denken en doen en wat daarvoor moet gebeuren. Hiervoor werd rond 1 maart 2021 onderstaande kaart rondgestuurd:

Fase 2: Vertellen
De tweede fase is voltooid. In deze fase zijn we op zoek gegaan naar de verhalen rondom het centrum van Beinum. In deze fase zijn onderstaande documenten tot stand gekomen:

Fase 3: Verdiepen
De derde fase is voltooid. In deze fase zijn we dieper in gegaan op de resultaten uit fase 2. We hebben hiervoor onder andere het wijkfestival op 1 oktober 2022 georganiseerd. Onderstaande documenten zijn in fase 3 tot stand gekomen:

Fase 4: Ontwerp
De ontwerpfase is voltooid. Het Gelders Genootschap en Buro SRO zijn nu aan de slag en maken verschillende schetsen. Deze schetsen dienen als praatplaatjes en hierover gaan we graag weer met u in gesprek. Wij vragen u dan om de plussen en de minnen van de verschillende schetsen te benoemen. Hiermee trechteren we de schetsen tot een nieuw realistisch ontwerp.

Fase 5: Keuzes maken

De vijfde fase is aangebroken. Er worden keuzes gemaakt voor het definitieve ontwerp. Het voorlopig ontwerp is gepresenteerd en er zijn sfeerimpressies gegeven om uiteindelijk tot een definitief ontwerp te komen waar ontmoeten centraal staat. Op zaterdagochtend 4 november was er een bijeenkomst voor de wijk in de Gasthuiskerk. Hier kon men kennis nemen van het nieuwe ontwerp als maquette, in gesprek met de ontwerpers en de gemeente en een keuze voor de sfeerimpressies achterlaten.